غاز محلی
غاز های محلی به نژادی از غاز ها میگویند که دارای پرهای سفید و ابلق و چشمان آبی و همچنین نوک نارنجی هستند . در سال های اخیر پرورش این نژاد از غاز در مازندران طرفدار زیادی داشته است و به همین دلیل به غاز های محلی مشهور شدند . غاز های محلی وزن شان به پنج کیلو میرسد و استفاده از گوشت آن ها از هدف های اصلی پرورش این غاز میباشد .
جوجه غاز محلی
جوجه غازهای محلی تقریباً دو ماه زمان نیاز دارند که به بلوغ برسند. در روز های ابتدایی به محیط گرم و جای خشک نیاز دارند .
سرعت رشد جوجههای غاز محلی از غاز اوکراینی بیشتر است و همچنین جوجه های یک روزه غاز محلی تقریبا یک و نیم برابر جوجه قوغاز میباشد . جوجه غاز ها به آب علاقه خاصی دارند و در روز های گرم تابستان از آب برای خنک شدن استفاده میکنند
غاز محلی بالغ
غاز های محلی وزن شان معمولا بین چهار و پنج کیلو میباشد درحالی که غاز های مجموعه اسپه سیکا غاز های دورگه اوکراینی-محلی میباشند که دارای جثه بزرگ تری هستند و رنگ گردن و پر هایشان ترکیب زیبایی از غاز های اوکراینی و محلی است . لازم به ذکر است که غاز های دورگه تقریبا تا ۴۵ روز بعد از تولد از نظر ظاهری فرقی با غاز های اوکراینی ندارند .
فصل تخم گذاری غاز های محلی همانند قوغاز ها از اوایل زمستان شروع میشود و تا اوایل خرداد نیز ادامه دارد. غاز های محلی بعد از تخم گذاری روی تخم خود مینشینند یا به اصطلاح کرج (korj) میشوند . در مجموعه اسپه سیکا این تخم ها جمع آوری شده و در دستگاه جوجه کشی گذاشته میشود و باید گفت که درصد خرابی تخم های غاز محلی بسیار پایین است و از این نظر هم بازدهی خوبی دارند . این تخم ها بعد از قرار داده شدن در دستگاه باید از دو مرحله نطفه سنجی رد شوند تا تخم های بدون نطفه شناسایی شوند و از دستگاه بیرون بیایند چون احتمال انفجار و ترکیدن تخم های بدون نطفه بعد از ۱۸ الی ۲۰ روز زیاد میشود و اگر در دستگاه منفجر شوند همهی تخم ها آلوده میشوند و محیط آلوده بازدهی دستگاه جوجهکشی را پایین میآورد .
غاز های محلی همانند قوغاز ها بعد از فصل تخم گذاری پرهای خود را میریزند و پر جدید درمیآورند و در این هنگام بخشی از وزن خود را از دست میدهند که البته که بر اساس تجربه و مشاهده ما در مجموعهاسپه سیکا غاز های محلی نسبت به قوغاز ها زودتر وزن از دست رفته خود را بدست میآورند
غازهای مجموعه اسپهسیکا در فصل های پاییز و زمستان در زمین های کشاورزی نگهداری میشوند که این کار هم به سلامت غازها کمک میکند و باعث میشود غازها وزن از دست رفته خود را بدست بیاورند و همینطور به ارگانیک بودن پرورش غازها کمک می شود. بودن غازها در زمین کشاورزی یک مزیت برای خود زمین کشاورزی محسوب میشود که پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر به سایت طارم پلا مراجعه کنید
مجموعه طارم پلا و اسپه سیکا درکنار هم قرار دارند و از پرندههای (قوغاز و غازمحلی و اردک) مجموعه اسپهسیکا برای از بین بردن کرم ها و علف های هرز زمین های کشاورزی مجموعه طارم پلا استفاده میشود. این کار نیاز زمین های کشاورزی به سم های شیمیایی را از بین میبرد و باعث تولید برنج ارگانیک میشود